Toen we vorig jaar een kaartje bij u in de brievenbus deden op 27 april, waren we er allen van overtuigd dat alles in 2021 weer ‘normaal’ zou zijn. Wie had vorig jaar op deze dag kunnen denken dat in 2021 Corona nog steeds actueel zou zijn? Niemand toch? Helaas is Covid-19 nog steeds de harde realiteit. Mark en Hugo hopen, net als iedereen, op versoepelingen, maar zoals het er nu voor staat zullen deze versoepelingen net zo snel gaan als het vaccineren. Laten we maar zeggen dat alles z’n tijd nodig heeft.

Oranjevereniging Giessenburg feliciteert onze koning Willem-Alexander van harte met zijn 54e verjaardag en we wensen hem en zijn gezin een hele fijne dag toe in Eindhoven. Het landelijke thema voor onze Koningsdag is dit jaar ‘saamhorigheid’: het gevoel bij elkaar te horen, het gevoel van verbondenheid. Een prachtig thema voor een jaar als dit!

Als Oranjevereniging Giessenburg hebben we dit jaar geprobeerd om enigszins op de huidige situatie en dit thema in te spelen. Wij hebben getracht activiteiten te bedenken waarvoor u de spreekwoordelijke deur vrijwel niet uit hoeft. Hiervoor hebben wij huis aan huis een boekje door de brievenbus gedaan, hierin staan leuke opdrachten voor jong en/of oud om er een feestelijke periode van te maken. Uiteraard zijn hier leuke prijzen mee te winnen, dus zet ‘m op!

Om 16.30 is er voor de tweede keer de nationale toost. We toosten met elkaar op de gezondheid van de koning en van elkaar. Maar ook om het leven te vieren, om de moed er in te houden, om elkaar een hart onder de riem te steken, naar elkaar om te zien. Daarom toosten we opnieuw met elkaar en op elkaar. Zorgt u voor een drankje, de Oranjevereniging bezorgt bij iedereen een kleine, lekkere attentie voor bij die borrel.

Namens Oranjevereniging Giessenburg wensen wij u en uw dierbaren een hele fijne Koningsdag en we hopen dat wij allen in goede gezondheid de strijd tegen Corona samen  gaan ‘winnen’.